
Atölyenin Hitap Ettiği Kitle:
- Hayatın kontrolünü ele almak isteyen kişiler
- Hayatının herhangi bir bölümünde kompulsif şekilde dönüştüremediği alışkanlıklar ve bağımlılıklar sarmalından çıkamayan kişiler
Kişisel dönüşüm atölyesi, suçluluk ve yetersizlik duygularıyla eşbağımlı ilişkiler çıkmazına düşmüş aynı zamanda etraflarındaki birçok insanın yükünü yüklenip kendilerine yabancılaşmış ve strese bağlı hastalıklar döngüsünden çıkamayan ancak yaşamlarının kontrol ve yürütme gücünü ele almak, çıkmaza düşmüş ilişki yapılarını ve benlik parçalarını onarmak ve düzene sokmak isteyen kişilere yönelik hazırlanmıştır.
Atölyenin Amacı:
Yeni ve özgürleştirici yapıdaki örüntülerin kazanımıyla çözülmesi imkansız gibi görünen ilişki yapılarının ve içinde barındırdığı öfke, suçluluk, yetersizlik ve hayal kırıklığı gibi duyguların farkındalığı ve bilinçli şekilde hayatlarının kontrolünü ele almalarını sağlamak amaçlanmaktadır.
Siz de kendi hayatınızdaki eski sağlıksız örüntüleri iyileştirmek veya değiştirmek için kendinize bir fırsat verin!
Sorular:
- Kendine güvenmek mi, acımak mı tercihiniz?
- Kendini sevmek sizce bencillik midir veya kibir?
- Haklı çıkmak mı, sevilmek mi önceliğiniz?
- Sevmek ile acımayı birbirine karıştırıyor musunuz?
- Değişim için kendinizi değişime adamaya hazır mısınız?
- Ağrı kesici ile sorunları yatıştırmak mı, köklü çözümler gerçekleştirmek mi?
- Bireysel gücünüzü geri alabileceğiniz seçimler yapmak istemez misiniz?
- Bir insan olarak olabileceğiniz en yüksek potansiyele ulaşmak ister misiniz?
- Hayatınızda bazı şeylerin rayında gitmediği, sıradanlaştığı, anlamını yitirdiği ancak ne yana gideceğinizi de bilmediğiniz oldu mu?
Orta yaş dönüşümü:
Kırılma noktaları, kritik değişimler hayatınızın nereye doğru gidiyor olduğunun muhasebesini yaptırır. Hayatınızın şimdiye kadar deneyimlediklerinizden daha fazlası olmalı dediğiniz, çoğu şeyin işe yaramadığını fark ettiğiniz ama aynı zamanda ne yöne gideceğinizi de bilmediğiniz bir zamandır.
Dönüşüm Süreci:
Kafa karışıklığının, duygusal acının veya fiziksel hastalığın yarattığı yoğun ve kapsamlı durumda doğar.
Bu tanım size uymuyorsa, kendinizi hayatınızı dönüştürmeye adamayı düşünmenizin vakti gelmiştir. Acı, korku ve öfke yolundan geçmek gerekebilir dönüşüm tarafına geçip gerçek mutluluğu yaşamanız için.
Tedavi Süreci:
Tedavi sürecinde hayatlarının bütün sorumluluğunu kabul ederek gücü geri almaya başlamalarını sağlamalıyız. Söylediklerimiz içsel bilinçaltı tutumlarımızın bir yansıması olduğu için onların farkında olmamız gerekir.
Kişiyi kurban rolünde tutmak için suçluluk ve çaresizlik duygularıyla düşük özsaygı, kısır bir döngü içinde iş birliği halinde çalışırlar. Gerçek iç benlik ile sahte dış benlik bölünmesi sonucu sahte bir benlik gelişmeye başlar. Sahte benlik -miş gibi davranan parçadır ve çok geçmeden tanıdık gelen tek parça haline gelir. Gerçek benlik uyumuştur, bastırılmıştır. Bağımlılıklara yönelmenin sebebi bu iç benliği uyuşturup kontrol altında tutmak içindir. Gerçekten ne hissettiğinizin farkına vararak kendinizi ve duygularınızı kabul etmiş olursunuz. Sahte belik çözülerek yok olurken gerçek benlik ortaya çıkar. Buna kişisel dönüşüm süreci denir.
Kurban sendromun tedavisinde kilit unsur duygularının ne olduğunu anlar, nasıl sağlıklı şekilde ifade edeceğini öğrenmektir. Depolanmış bilgi değiştirilmediği sürece aynı resimlerin tekrar tekrar izlenmesi muhtemeldir. Şimdiye kadar soruların cevabı ve onay almak için hep kendilerinin dışına bakmaları gerektiği öğretildiği için, başkalarının telkinlerini özellikle de olumsuz olanları almaya alışıktırlar. Kendilerine telkin vermede kendi kendileriyle konuşarak vermede çok başarılıdırlar.
İnsanlar kendileri için ne kadar sevgi hissederlerse başkalarına da o kadar çok sevgi verebilir, o kadar az bencil olurlar. Bencil olmak, bir şeyin eksikliğinden ya da kıtlığından kaynaklanır. Çok az sevgiye sahip olanlar, onu kaybetmekten korktukları için vermezler. İçinizde sevgi hissetmezseniz onu başkalarına vermeniz de imkansızdır. Bütün sevgi, içinizde kendinizi severek başlar. Bu kendinize takılıp kalmak ya da ben-merkezci olmak anlamına gelmez, sadece kendi içinizde derin, sessiz ve kabullenici sevgiye sahip olmayı ifade eder.
Program:
Kurban Örüntülerinin Tedavisi:
- Çaresizliği girişkenliğe çevirmek
- Kendine acımaktan özsaygıya geçiş
- Suçlamadan kişisel güce yönelmek
- Suçluluğu bağışlamaya dönüştürmek
- Başkalarının onayı yerine içsel onay almak ve kişisel dönüşüm süreci
- Sağlıklı sevgi ve eşbağımlılığı tanımlamak
Kurtarıcılık Örüntüsünün Tedavisi:
- Başkaları için sorumluluk almayı bırakmak
- İhtiyaçlarınızın önemli olduğunu bilmek
- İhtiyaçlarınızın karşılanması için sorumluluk almak
- Duygu sömürüsünden kurtulmak
- Öfkenin sağlıklı şekilde serbest bırakılması
- Kendi sorumluluğunu almak
- Kendi gücünü geri kazanmak – başkalarına gücü geri vermek
Zorba Kişiliği İyileştirmek:
- Suçlamayı serbest bırakmak
- Utancı iyileştirmek
- Bağımlılıkları söndürmek
- Zorba örüntülerini hayatınızdan çıkartmak
Kurban Kişiliği İyileştirmek ve Dönüşüm Çalışması
- İçinizdeki çocukla yeniden bütünleşmek
- Koşulsuz sevgi
- Ailenizde duygular nasıl ele alınıyordu
Katılım & Başvuru
Atölyemize katılmak için başvuru bölümünden formu doldurmanız ve konu bölümüne atölye adını yazarak göndermeniz gerekmektedir. Formu gönderdikten kısa bir süre sonra sizinle iletişime geçeceğim ve tüm detayları bir kez daha görüştükten sonra başvuru onayınızı size göndereceğim.
Bir Cevap Yazın